A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

O nas2023-10-17T13:31:05+02:00

O SeneCuri Hoče-Slivnica

Pod Pohorjem, v mirnem in zelenem okolju, kjer rezek pohorski zrak prinaša svež vonj po gozdu, stoji nova in sodobna zgradba, namenjena čudovitim in edinstvenim ljudem, ki bodo v jeseni svojega življenja imeli priložnost od blizu spremljati igro narave in barvni kalejdoskop pohorskih gozdov.

Prehod v institucionalno oskrbo predstavlja novo priložnost. Je začetek aktivnega umirjenega življenja, ko se skrb za osnovne bivanjske potrebe lahko preloži na druge ter se ponujajo priložnosti za nove aktivnosti, druženja in doživetja.

Naša prizadevanja so usmerjena k ohranjanju samooskrbe stanovalcev in zadovoljitvi drobnih potreb, ki polepšajo vsakdan. Pomembno pozornost namenjamo izvajanju zdravstvene nege in oskrbe, saj ima skupina SeneCura vzpostavljene stroge kazalnike kakovosti.

S svojim delovanjem sledimo trem ključnim ciljem:

  • omogočati kakovost življenja ne glede na posameznikovo zdravje, bolezen ali primanjkljaje;
  • ohranjati posameznikovo dostojanstvo in integriteto do zadnjega trenutka;
  • nuditi strokovno, kakovostno in varno zdravstveno nego in oskrbo v vseh življenjskih okoliščinah.

Skrb za druge je čast in privilegij, predvsem pa velika odgovornost. Pri svojem prizadevanju znotraj doma in v interakciji z zunanjimi deležniki sledimo osrednji filozofiji skupine SeneCura »Blizu ljudem«. Naša pozornost je namenjena  posamezniku – stanovalcu našega doma, njegovim željam in potrebam. Pomembno je, da je njegova socialna mreža ohranjena, zato v dogajanje vključujemo svojce in druge osebe, ki mu veliko pomenijo. S svojo prisotnostjo v lokalnem okolju želimo biti »blizu ljudem« ter lokalnemu dogajanju, s čemer stanovalci ostajajo aktivni član družbe in socialne vključenosti.

Prenesite hišni letak

Galerija

Skip to content