A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

Zdravstveno negovalna služba2023-05-24T08:07:35+02:00

Zdravstveno negovalna služba

Zdravstveno negovalna služba zagotavlja zdravstveno nego in dodatno oskrbo stanovalcem, ki zaradi starostnih težav ali bolezni ne morejo v celoti skrbeti zase. Tim delavcev zdravstvene nege in oskrbe sestavljajo: diplomirane medicinske sestre, zdravstveni tehniki in bolničarji. V storitve oskrbe se vključujejo tudi bolniške strežnice.

Služba deluje po sodobnih metodah dela z upoštevanjem novih spoznanj s področja geriatrije in gerontološke zdravstvene nege.
Temelji na vzpodbujanju in ohranjanju čim večje samostojnosti stanovalcev ter krepitvi zdravja.

Delavci službe zdravstvene nege nudijo pomoč pri opravljanju vseh življenjskih aktivnosti tistim stanovalcem, ki so zaradi bolezni delno ali povsem odvisni od pomoči drugih.

Medicinsko tehnični posegi

Izvajamo medicinsko tehnične posege po naročilu zdravnice. Stanovalcem zagotavljamo preskrbo z zdravili, urejanje specialističnih pregledov v drugih zdravstvenih ustanovah, opravimo odvzem materialov za osnovne laboratorijske preiskave, oskrbo s pripomočki za inkontinenco idr.

Za dobro načrtovanje in izvajanje zdravstvene nege in oskrbe je pomembno tesno sodelovanje s svojci stanovalcev. To se začne že ob obisku medicinske sestre in socialne delavke pri bodočem stanovalcu na njegovem domu ali bolnišnici pred prihodom v dom.

Za več informacij nas pokličite na +386 (0)2 605 73 60 ali nam pišite na hoce-slivnica@senecura.si. Z veseljem vas bomo obvestili o naši ponudbi nege in podpore v SeneCuri Hoče-Slivnica.

Skip to content